قبل از خرید VoIP فاکتورهای مختلفی را بایستی بررسی نمائید. در مقاله انواع تلفن تحت شبکه برای سیستمهای تلفنی ، کاربران تلفن تحت شبکه را بررسی می کنیم و اینکه چه نوع تلفنی برای چه کاربری مناسب است. در این مطلب روش خرید تلفن تحت شبکه ویپ و فاکتورهای مهم در انتخاب آن را توضیح میدهیم.
سازگاری تلفن VoIP با سانترال
یکی از تجهیزات ویپ Hardphones هستند. با وجود ارائه سیستم های تلفنی متن باز (open source) و ارائه دهندگان سرویس ها و حمایت کنندگان پروتکل های SIP و غیره, این احتمال وجود دارد تلفن VOIP انتخابی با سیستم تلفن اینترنتی مورداستفاده ناسازگار باشد. لذا بایستی قبل از هر اقدامی از کدک ها و پروتکل های موردحمایت سیستم تلفنی VOIP اطلاع داشته باشید و متناسب با آنها تلفن تحت شبکه ویپ را خریداری نمائید.
کاربرد و نیازها
بسته به نوع کاربری تلفن VOIP در سازمان یا شرکت خود و شخص استفاده کننده خرید تلفن VOIP را انجام دهید.
با درنظر گرفتن نیازهای کاربران (همچون نیاز به صفحه نمایش بزرگ, اسپیکر قوی و …) و سرویسهای مورد نیاز (همانند انتظار مکالمه، انتقال مکالمه، کنفرانس و غیره) تلفن VOIP برطرف کننده سرویسها و نیازها خریداری گردد.
قیمت تلفن تحت شبکه ویپ
با وجود اینکه قیمت، مهمترین فاکتور در خرید تلفن VOIP نیست، ولی دقت در انتخاب تلفن مناسب جهت جلوگیری از افزایش هزینههای شرکت شما بیش از نیازهایتان از اهمیت بالایی برخوردار است.
تعداد خطوط تلفن VoIP
تعداد تماس های ورودی هر کاربر کسب و کار شما در فرآیند انتخاب مدل و خرید تلفن VOIP مناسب تاثیرگذار است.
میزان استفاده از تلفن تحت شبکه ویپ
کاربرانی که تعداد تماسهای ورودی و خروجی آنها در روز زیاد است، تلفن VOIP با کیفیت بالایی را برای آنها خرید نمائید.
پورتهای شبکه
بسته به تعداد پورتها نوع تلفن ویپ تغییر میکند. اگر به ازای هر کاربر تنها یک پورت اترنت موجود است، تلفن VOIP مورد استفاده حتماً بایستی دارای دو پورت اترنت (RJ45) باشد. درحالیکه اگر سیستم مورداستفاده،مجهز به LAN صوتی (Voice LAN) است، کافی است که از تلفن VOIP با یک پورت اترنت استفاده کنید که سبب صرفه جویی در هزینه ها می گردد.
رساندن توان الکتریکی به تلفن تحت شبکه ویپ
درصورتی که از سیستم توان بر روی اترنت (power over ethernet) استفاده می کنید، تلفن VOIP مورد بهره برداری نیز بایستی این قابلیت را حمایت کند. در غیر اینصورت میتوانید تلفن VOIP معمولی را خریداری نمائید.
کدک ها و پروتکل های VoIP
توجه به پروتکل ها و کدک های که تلفن VOIP از آن ها پشتیبانی میکند اهمیت بالایی دارد. زیرا با وجود اینکه اغلب تلفن های VOIP موجود ، پروتکل SIP و کدک هایی همچون G.711 و G.729 را پشتیبانی می کنند، ولی برخی از انواع آنها تنها پروتکل هایی همچون H.323 و MGCP و کدک هایی همچون کدک GSM را مورد پشتیبانی قرار می دهند.